Voorkom BTW valkuilen

Een van de grootste valkuilen waar ondernemers regelmatig intrappen is de BTW aangifte. Veel ondernemers schatten hun BTW, en daar gaat het fout. BTW moet je niet schatten, dat moet exact berekend worden. Zo voorkomt u dat u, door een onjuiste schatting, ineens duizenden euro’s te weinig belasting heeft betaald.

Mocht u als ondernemer in deze valkuil zijn gestapt, dan kan een boekhouder suppletie indienen; een herberekening van de 4 kwartalen waarin duidelijk wordt hoeveel is aangegeven en hoeveel nog niet. Veel ondernemers doen dit niet, maar dat is ook een grote valkuil. Wanneer de Belastingdienst langskomt voor een boekonderzoek, moet u dit alsnog betalen. Plus de rente en een boete van 100%! De Belastingdienst wil simpelweg krijgen waar het recht op heeft.

BTW valkuilen over de grens

Als u in het buitenland zaken doet, is de BTW regelgeving helemaal ingewikkeld. Er zijn Europese BTW regels, maar er bestaan desondanks grote verschillen tussen lidstaten als het gaat om vrijstellingen, (verlaagde) tarieven, factuureisen en verleggingsregelingen. Dit kan erg lastig zijn als u over de grens zaken doet. Gemaakte fouten kunnen aanzienlijke boetes opleveren, het is dus verstandig om u goed te verdiepen in de regelgeving.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2635468
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u boekhouders dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Boekhouder en maak een afspraak met de boekhouder in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.