Slordig boekhouden met grote gevolgen

De boekhouding niet op orde hebben, kan een hoop vervelende gevolgen hebben. Dat werd vorige maand in Groningen duidelijk. Een vrouw moest zich in de rechtbank verantwoorden voor faillisementsfraude, terwijl zij alleen op papier aan het roer stond.

Boekhouding niet op ordeDe rechter kon haar gelukkig alleen verwijten dat ze te goed van vertrouwen was geweest tegenover haar echtgenoot. Hij had haar overtuigd om de aandelen van het bedrijf op haar naam te zetten. Hij, en anderen van het bedrijf, zijn aangemerkt als de echte schuldigen.

Niet op orde

Toch was de rechter niet te spreken over de slordige boekhouding van het bedrijf. De officier van justitie gaf aan dat de schuldeisers niet uitbetaald kunnen worden, omdat de cijfertjes niet voldoende inzichtelijk zijn. De rechter was het daar roerend mee eens en voegde er nog een prikkelende uitspraak aan toe: ‘De boekhouding is het hart van iedere onderneming, klopt het papierwerk niet, dan doe je als ondernemer maar wat.’

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2635468
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u boekhouders dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Boekhouder en maak een afspraak met de boekhouder in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.