Waarom een boekhouder?

Omdat boekhouden een vak is en de belastingaangifte veel specifieke, jaarlijks veranderende kennis vereist, nemen de meeste ondernemers hiervoor een expert in de arm.

Maar wat laat u allemaal over aan uw financieel expert? Er is veel mogelijk. U kunt de volledige boekhouding en belastingaangiften uitbesteden, u kunt de boekhouding zelf doen en belastingaangiften uitbesteden, u kunt de boekhouding en de BTW aangiften zelf doen en alleen de inkomstenbelasting (eenmanszaak) of vennootschapsbelasting en loonbelasting (BV) uitbesteden.

Kiezen voor een boekhouder

Als ondernemer kent u als geen ander de ins en outs van uw bedrijf. U blijft ook altijd eindverantwoordelijke, ongeacht wat u uitbesteedt aan een boekhouder. Om te kunnen bepalen wat u zelf doet en wat u uitbesteedt, is het volgende van belang:

Betrokkenheid: U wilt zicht houden op de cijfers van uw onderneming. Cijfers geven inzicht in de ontwikkeling van de omzet, de kosten en de marge. Ze geven aan of uw onderneming levensvatbaar is. Ze laten zien of uw klanten op tijd betalen en hoe uw bedrijfsvermogen zich ontwikkelt. Als u alles uitbesteedt, loopt u het risico het zicht op de cijfers te verliezen.

Tijd en energie:: Boekhouden is ongetwijfeld niet uw passie, anders was u wel boekhouder geworden. Waarschijnlijk geeft u uw tijd en energie liever aan iets anders. Boekhouding uitbesteden kan dan ook een uiterst verstandige keuze zijn.

Juistheid:Alles zelf doen, zonder verstand van zaken, is wellicht niet handig. Want wanneer de cijfers niet kloppen, heeft u geen goed stuurmechanisme en kloppen de belastingaangiftes ook niet.

Kosten: Het beperken van de kosten is voor veel ondernemers een belangrijk aandachtspunt. Een accountant is duurder dan een boekhouder.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2635468
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u boekhouders dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Boekhouder en maak een afspraak met de boekhouder in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.