Tips

Slordig boekhouden met grote gevolgen

Slordig boekhouden met grote gevolgen

Slordig boekhouden met grote gevolgen De boekhouding niet op orde hebben, kan een hoop vervelende gevolgen hebben. Dat werd vorige maand in Groningen duidelijk. Een vrouw moest zich in de rechtbank verantwoorden voor faillisementsfraude, terwijl zij alleen op papier aan het roer stond. De rechter kon haar gelukkig alleen verwijten dat ze te goed van […]

Lees Meer

Vermijd BTW valkuilen

Vermijd BTW valkuilen

De BTW aangifte wordt nog weleens onderschat. De gedachte dat het alleen gaat om de ontvangen BTW min de betaalde BTW, klopt lang niet altijd. Binnen de BTW verwerkingen zitten enkele klassiek terugkerende valkuilen waar elke boekhouding wel eens dreigt in te stappen.

Lees Meer

Houd zakelijk en privé gescheiden

Houd zakelijk en privé gescheiden

Als u als ondernemer zelf uw boekhouding gaat bijhouden, moet u erop letten dat zakelijk en privé strikt gescheiden houden. Vaak maken ondernemers geen goed onderscheid tussen zakelijke- en privé kosten, wat leidt tot een onoverzichtelijke administratie.

Lees Meer

Wat wil de Belastingdienst weten?

Wat wil de Belastingdienst weten?

Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding bij te houden. Hoe uw administratie eruit ziet mag u zelf bepalen, maar u moet er wel voor zorgen dat er voldoende “bewijskracht” is om een controle door de Belastingdienst zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat gaat verder dan de balans en de jaarrekening.

Lees Meer

Kies voor de beste boekhouder

Kies voor de beste boekhouder

Ondernemers leggen vaak hun hele financiële hebben en houden in de armen van een expert, maar kennen ook veel ongenoegen over de kwaliteit en prijs daarvan. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten om een goede en weloverwogen keuze te maken voor een boekhouder.

Lees Meer

Online boekhouden

Online boekhouden

Boekhouden is misschien niet uw favoriete bezigheid, maar het hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk efficiënter en makkelijker dankzij online boekhouden.

Lees Meer

Bel ons op: 0900 2635468
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u boekhouders dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Boekhouder en maak een afspraak met de boekhouder in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.